Love at… second hand

Bunica mea a fost întotdeauna o femeie chic. Era frumoasă și ce rochii avea în șifonier… o simfonie de culoare. Era cochetă și purta pălării din acelea deosebite în genul celor purtate de Majestatea Sa Regina Elisabeta II a Marii Britanii. Îi plăcea să fie aranjată întotdeauna și să poarte pantofi cu toc și poșetă asortată.

Eu eram doar o copilă pe vremea când îi deschideam șifonierul din lemn de nuc și adulmecam mirosul de parfum de calitate din rochiile ei de catifea şi mătase naturală. Nu vedeam așa ceva oriunde iar mintea mea de copil mă ducea cu gândul la femeia perfectă din revistă. Îmi doream să fiu și eu perfectă.

photo-1470309864661-68328b2cd0a5_zps0jy2zxt3

Mă îmbrăcam des cu tot felul de ținute. Luam și evantaiul negru cu dantelă și făceam dezastru în dulapul cu încălțări. Dar bunica nu se supăra. Mă privea cu drag și îmi spunea să am întotdeauna grijă la calitatea hainelor mele, pentru că ele spun multe despre mine.

Am crescut cu ideea aceasta, că haina lasă prima impresie, așa că am căutat să arăt bine atunci când ieșeam din casă. Timpul a trecut și încă pot simți mirosul acela din dulapul ei. Ce materiale avea și ce gusturi… Bunica nu mai e, dar o parte din haine le-a ținut într-o ladă.

M-am gândit că i-ar fi plăcut să mă vadă din nou îmbrăcată cu ele, așa că le-am luat. Am învățat să-mi fac și coafura anilor 60 şi să mă bucur de revenirea modei vintage. Am fost cea mai admirată femeie de pe stradă… Probabil că, dintre nori, bunica mea, a zâmbit mândră când m-a văzut îmbrăcându-i hainele şi purtându-le cu atâta bucurie.

zeny-rosalina-202966-unsplash_zpsflpe8zay

Multe din hainele bunicii erau foarte elegante și le păstram doar pentru zilele în care puteam purta perle la gât și pantofii roșii cu piatră mare. În rest, ținuta mea era casual. Nu aveam cine știe ce venituri, așa că găseam tot felul de metode să arăt bine, cu bani puțini.

Când m-am mutat în București, toți banii s-au dus pe chirii și pe tot soiul de necesități la început de drum. Cumpăram prea rar haine… nu îmi permiteam din mall sau de la firme mari, cum vedeam la oamenii din jurul meu. Tânjeam după un look mai fresh, mai divers.

Nu aveam mulți prieteni, jobul era la început, așa că aveam nevoie de schimbări. Probabil destinul a făcut să deschid cutia cu amintiri și să văd poza ei… a bunicii mele dragi. Am zâmbit și am hotărât să îmi iau avânt spre zile mai bune.

Am început să cumpăr haine SECOND HAND

La colțul străzii unde locuiam, era un micuț magazin cu haine. Tot timpul era plin, așa că mi-am făcut curaj să intru și eu, măcar să văd prețurile. Erau haine de firmă din materiale de acelea cum nici la mall nu găsești câteodată. Erau tare frumoase și abia după ce am pus ochii pe câteva articole am realizat că e un magazin second hand.

photo-1500643752441-4dc90cda350a_zpspeedohoy

În acea zi am plecat acasă cu două pungi mari de haine. Apoi am cumpărat din nou… și din nou… și din nou. Am reușit să îmi creez o garderobă colorată, veselă, iar eu înflorisem. Se vedea prin atitudinea mea că mă simt bine.

Mi-am făcut și câteva prietene la scurt timp. Ne înțelegeam foarte bine și făceam des petreceri în pijama. Făceam pop corn și clătite și râdeam până la miezul nopții.

Era foarte fain cu ele. Ne vopseam părul, ne epilam, ne coafam. Ne plăcea să avem multe haine, erau și ele la fel de fericite ca și mine când vedeau dulapul plin, asa că făceam des comenzi de pe Evernisaj. Le îmbolnăvisem și pe ele cu haine mâna a doua. 😊

evernisaj_zps2fkx0dkz

Le plăcea moda și uneori făceam schimb de haine între noi, pentru că ne plictiseam de ele. Era un mod de a le recicla, iar noi aveam mai multe variante de unde alege. În plus, pe Evernisaj găseam și mai multă diversitate.

photo-1456885284447-7dd4bb8720bf_zpsmxwkxpcs

De câțiva ani m-am mutat din București. Mi-a părut rău la început, dar cu timpul m-am obișnuit. Obiceiurile au rămas aceleași, însă. Petrecerile în pijamale încă le organizăm odată pe lună, shopping facem de câte ori putem și la colțul străzii încă am un magazin second hand.

Acum, eu şi prietenele mele, reuşim să ne diversificăm garderobele şi încercăm, măcar într-o mică măsură, să atingem perfecţiunea cu care bunica şi-a îmbrăcat trupul şi viaţa.

Articol scris pentru Spring Super Blog 2018.

Advertisements

2 thoughts on “Love at… second hand

  1. Andreea Visan says:

    Ceva asemanatoare amintiri am despre copilaria mea . Bunica mea inca se imbraca elegant, ba chiar poarta si blugi sau geaca de blugi, este tot cocheta si eleganta la 82 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s