O provocare pentru Trup, Suflet şi Minte

Inima omului poate adăposti atât de multe amintiri… este chiar capabilă să uite momentele triste pentru a face loc celor fericite… Amintirile ne hrănesc trupul, sufletul, mintea, ne menţin spiritul tânăr şi fac trecutul să rămână prezent.

Am văzut multe țări… am studiat mii de pagini ale ghidurilor de călătorii… am făcut sute de rezervări pentru zboruri și hoteluri… mi-am făcut și desfăcut bagajele de atât de multe ori încât uneori m-am întrebat de ce mai despachetez… astăzi, încă, am bagajele pregătite.

Primesc un telefon de la agenţia de turism Christian Tour, datorită cărora am avut cele mai complete excursii, şi un domn foarte drăguţ îmi spune că au o provocare pentru mine şi că va veni cineva să îmi aducă un pachet. Îl primesc şi îl desfac atentă pentru că e ambalat într-o hârtie care seamănă cu o hartă și are fundițe roșii. Este destul de intrigant.

Îmi atrage atenţia un plic roșu pe care este scris cu litere albe CITEȘTE-MĂ. Mă simt ca un căutător de comori.

232018131052_zpsy7g6k7l3

Pe o altă hârtie sunt datele de contact ale agenției de turism Christian Tour și alte detalii ale aventurii la care urmează să iau parte.

Faptul că “am doar 5 ore la dispoziție”  face ca sângele să îmi ia cu asalt tâmplele. În mintea mea nu există nici măcar o umbră de șovăire. Da, vreau! strigă, cât îl țin puterile, spiritul meu de aventură.

Pun harta pe perete, îi zâmbesc ironic, și arunc primul darts… apoi al doilea… apoi al treilea… Sunt contra-cronometru şi nu am timp de emoții… oricum am suficientă adrenalină secretată în corp, cât pentru 10 aventuri.

Mă apropii de hartă şi… realizez că destinul meu mă cunoaşte cel mai bine. Trei dintre locurile pe care le scrisesem cândva pe lista mea cu “places I must see” sunt acum în planul meu de călătorie. Trei locuri care nu au nimic în comun unul cu celălalt… trei “colţuri” diferite de lume… trei culturi diferite… şi tot atâtea volume în cartea amintirilor sufletului meu: Fascinanta Umbria (Italia), Iordania şi Ţara Soarelui Răsare-Japonia.

Alinare pentru Trup, Suflet și Minte.

20180304_010842_zpsn42zb4xa

Ca sa va faceti o idee… Sursa: AgnusDei

Sun la agenţia de turism Christian Tour să îi anunţ grozăvia şi să cer toate detaliile călătoriei. Mă uit la ceas… mai am doar 4 ore şi jumătate. Cum la aeroport ar trebui să ajung cu două ore înainte de decolare, şi pentru că drumul până la aeroport ar dura aproximativ 30 de minute, mai am doar două ore să fac planul. Din fericire, nu e nevoie să mă informez despre cazare şi transferul la/de la aeroport… s-au ocupat cei de la agenție și, după discuțiile cu ei, eu trebuie doar să îmi stabilesc obiectivele.

christiantour_zps7mwpleue

Îmi iau agenda și laptopul şi încep căutările privind fiecare destinație

O săptămână în Italia sună foarte bine… Aici plănuiesc să îmi desfăt Trupul cu variata cultură gastronomică italienească. Am pus pe listă, și datorită faptului că era deja inclus în Circuite Christian Tour, Roma – “La Citta Eterna” cu ale ei istorii şi taine. Collosseum-ul, Piata Venetia, Capitoliul și Pantheonul îmi vor povesti trecutul lor la o îngheţată cu amaretto. În două zile la Roma, cu siguranţă nu îi voi putea afla toate secretele… dar o zi o voi rezerva pentru a vizita maestuozitatea Vaticanului. Basilica Sfantul Petru cu a sa Capelă Sixtină, Muzeele Vaticanului şi Gradinile Vaticanului, sunt unele dintre cele mai importante obiective şi monumente ale omenirii şi nu aş putea să le ratez. Iar seara o voi încheia cu veritabila pizza italienească… la ea acasă.

Vatican – foto arhiva personală

Va urma apoi, pentru că asta vrea destinul pentru mine, Farmecul Umbriei – o regiune deluroasă a Italiei centrale. Dacă nu eşti de meserie “călător“, te mulţumeşti cu Roma şi te întorci acasă. Dar Italia are de oferit mai mult de atât. De exemplu, în drum către Perugia – capitala regiunii Umbria, mă voi opri în două foarte vechi oraşe… Narni şi Terni unde voi găsi clădiri importante care povestesc, încă, istorii vechi şi neuitate. Iar natura mă va uimi cu Cascata delle Marmore – cea mai mare cascada din Europa.

umbria-overview-assisi-xlarge_zpssju1ffav

Umbria sursa: telegraph.co.uk

Perugia îmi va delecta papilele gustative cu ciocolata cunoscută în lumea întreaga prin brandul istoric Perugina. În plus, îndrăznesc să sper la sărutul catifelat italienesc pe care promit să îl ofere pralinele Baci Perugina. Şi, de ce nu?, răvaşul din ele să îmi prezică iubire ca în filme…

love20note_zpskti47zmv

Sursa: Gourmer Retailer

După atâta păcat gastronomic, voi merge către Assisioraşul Sfântului Francisc. Locul unde Papa Francisc preferă să se reculeagă şi oraşul sfântului al cărui nume îl poartă al 266-lea papă al Bisericii Catolice. Aici, “sfânt” este cuvântul care îmbrăţişează fiecare piatră, zid, clădire.

assisi-italia-farmecul-umbriei_zpszlq4t5he

Assisi

După cum spuneam, în Italia îmi voi desfăta Trupul… iar Umbria mă va surprinde cu o nouă delicatesă – “baggiana” – o supă de fasole, roşii şi busuioc.

Apoi, mă voi întoarce în Roma pentru următoarea destinaţie – Iordaniaalinare pentru Suflet.

Plănuiesc să trăiesc la maxim propria Iordania Experience și să mă bucur de orice înseamnă vizita într-o țară arabă.

În scurta mea documentare despre această ţară – vă amintiţi ca nu am decât două ore pentru planuri – am schiţat câteva obiective importante. Capitala Amman, un oraş modern dar înconjurat de ruine, promite să mă încânte cu modernismul neobişnuit ţărilor de cultură arabă.

Abia aştept să fiu trezită de rugăciunile pe care musulmanii le pun în boxe la toate moscheile din oraş şi care, în fiecare dimineaţă, sparg liniştea de peste noapte.

4478e9e9ade6656a638ad4b084424160_zpsmdqzwkos

Amman sursa:Pinterest

Pun repede pe listă oraşul istoric Petra“un oraş roşiatic-trandafiriu vechi de jumătate de vreme” – John William Burgon. A şaptea minune a lumii moderne mi-a trezit interesul pentru că este un oraş în întregime sculptat în piatră, dar ale cărui începuturi nu se cunosc exact. Zei, zeiţe sculptate şi o mulţime de însemnări şi statui, îl fac să fie un important centru religios al vremurilor foarte vechi.

manastire-petra-iordania_zpsau8mwb38

Petra

O plimbare prin deşert cu o maşină de teren, un ceai proaspăt pregătit de beduini şi voi lua drum către Aqaba şi Marea Roşie ca, în ziua următoare, să mă opresc undeva pe malul Mării Moarte.

Sufletul îmi va fi cuprins de energie pozitivă în locul cel mai încărcat de spiritualitate – AlMaghtas (“the place of babtism” – locul botezului), pe malul râului Iordan, locul unde a fost botezat Iisus Hristos şi locul în care, trei religii se întâlnesc în credinţă: iudaică, creştină şi islamică.

baptism-world-heritage-jordan-adapt-1190-1_zpswgjdw7es

Al-Maghtas sursa:NationalGeografic

După ce mi-am alinat Trupul şi Sufletul, mai rămâne să mă îngrijesc şi de Minte în Ţara Soarelui Răsare – Japonia.

Această ţară are de toate… şi este o zonă a contrastelor amestecate armonios. Nu pot decât să mulţumesc destinului că mă va duce în ţara gheişelor şi a samurailor.

geisha-japonia-tara-soarelui-rasare_zpsc0clih6r

Gheisha

Nu pot rata capitala Japoniei – Tokyo. Voi vizita Templul Asakusa Kannon, cel mai vechi templu budist. Sper să învăţ măcar cea mai simplă metodă de meditaţie, pentru ca Mintea mea să se poată relaxa după atâtea frumuseţi nebănuite.

Un alt loc interesant este etajul 41 al clădirii Tokyo Metropolitan Government de unde se poate vedea panorama metropolei nipone de la 202 m inălţime.

Parcul Ueno este un “must to be seen” iar perioada în care ajung acolo e mai mult decât ideală pentru “hanami” – obiceiul privirii florilor sakura (cireş japonez). Cu siguranţă voi lua parte la picnicurile organizate sub cireşii înfloriţi.

sakura-hanami-picnic-1_zpsmia5nn1h

Hanami Sursa: Places in Pixel

Japonia îmi va oferi liniştea de care voi avea nevoie după Italia şi Iordania. Voi face o plimbare în Grădina Palatului Imperial din Tokyo. Şi mă voi îndrepta către muntele Fuji. L-am văzut de atâtea ori în filme, documentare sau reclame, încât aş considera inutilă toată această vacanţă dacă nu aş încheia-o la poalele emblemei Japoniei.

73d10cb97c95795909a300d336b44d35_zpsi602p8vi

Muntele Fuji sursa: Pinterest

Trebuie să închei lista şi planurile pentru că taximetristul îmi va face vecinii să sune la poliţie. Plec acum în aventura vieţii mele!

Pe curând!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018.

Advertisements

One thought on “O provocare pentru Trup, Suflet şi Minte

  1. Andreea Visan says:

    Heei inca un articol fff bine documentat ! Nici nu te intreb daca ai vazut vreunul din aceste locuri pt ca stiu ca imaginatia ta a facut-o si a foat o experienta minunata! Mi-ai dat o idee nemaipomenita de a visa cu ochii deschisi si a imi face alte o mie de planuri!Multumesc :*

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s