Copilul care vindecă

Şi timpul trece… şi trece… nici nu ştiu… creşte ea… îmbătrânim noi… sau amândouă în acelaşi timp. Parcă mai ieri vedeam două liniuţe pe un test de sarcină înainte să fug la muncă… astăzi casa e animată şi plină de râsete.

Copilul vindecă… vindecă suflet şi minte… vindecă durere sau traumă… vindecă orice… Un copil este de o puritate care are puterea de a salva lumea… dar ce spun eu… are puterea de a salva Universul… dac-am rămâne cu toţii copii….

În urmă cu două zile, Tăticul Mariei se plângea de o durere de măsea. Şi, pentru că durerea nu ceda nici unui medicament, s-a dus în dormitor şi a adormit. Maria l-a tot strigat, pentru că voia să se joace împreună. I-am tot explicat că tati doarme… că il doare un dinţişor şi că trebuie să îl lăsăm să se odihnească… i-am distras atenţia cu tot felul de jocuri dar, până la urmă s-a urcat în pat lângă el.

Striga cât putea ea de frumos “Tatiiiiiii”… şi-a pus mânuţa caldă şi mică pe faţa lui şi a început să îl pupăcească. L-a mângâiat pe păr şi s-a cuibărut în braţele lui. Iar Tati, topit de atâta drăgălăşenie, s-a trezit zâmbind şi, pentru câteva minute a uitat de măseaua care îl durea. S-a trezit şi i-a răspuns mângâierilor şi pupicurilor, iar ea a chicotit bucuroasă. Apoi l-a luat de mână să citească împreună dintr-o carte cu animăluţe.

Ieri, tati a mers la dentist să rezolve problema măselei… dar după amiaza aceea plină de dragoste pură şi fără strop de interes sau răutate, i-a rămas în suflet…

Un copil are puterea vindecării prin puritatea îngerească a sufletului său. Nu alungaţi copiii atunci când simt nevoia să reverse dragoste peste voi… ei pot vindeca răni pe care poate nici nu ştiţi că le aveţi… permiteţi copiilor să vă vindece!

Cu drag, Mămica Mariei.

Advertisements

2 thoughts on “Copilul care vindecă

  1. Mamica Mariei says:

    Multumesc! Dar nu sunt sigura daca 300 de cuvinte intr-un articol pot reda frumusetea acelor 5 minute de lumina… a fost aproape Dumnezeiesc momentul… atat de frumos ca nici nu mi-a trecut prin cap sa iau telefonul si sa filmez sau sa fac o poza… as fi stricat totul… 😙

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s