Negociere cu final neaşteptat

„În viață nu primești niciodată ceea ce meriți, ci ceea ce negociezi.”

Thomas Edison

– Fir-ar el de ceas deşteptător! Am murmurat întinzând mâna pe noptieră să distrug vinovatul pentru trezirea mea prea matinală din acea dimineaţă.

Era o zi mare şi aveam o mie de gânduri în cap, aşa că a trebuit să sar din pat direct în rochița violet şi sacoul norocos pe care le pregatisem de cu seară.

Plouase toată noaptea și n-am vrut să iau maşina. Trebuia să fiu cu mintea limpede, relaxată, așa că am fugit la metrou. Cafeaua mea Starbucks cu un praf de scorţişoară mă aştepta fierbinte la Victoriei. “Tipul cu cafeaua”, cum îi spuneam eu, deja îmi cunoştea preferinţele şi o pregătea înainte să ajung eu… Mi-o oferea alături de un zâmbet şi de “Buna dimineaţa! Să ai o zi grozavă!” care îmi înseninau ziua. Nu ştia că merg la un eveniment de afaceri pe care tocmai eu îl organizasem, însă cuvintele lui erau întotdeauna potrivite. Mă simțeam stăpână pe situație, sigură pe mine, pentru că mă gândisem din timp la toate amănuntele. Aveam totul în agendă şi în minte.

Trimisesem invitaţiile şi primisem confirmarea de participare dar aveam totuși emoţii. Situaţiile şi graficele mă aşteptau cuminţi în dosarele roşii de pe birou iar programul desfăşurării negocierilor era foarte bine pus la punct.

Făcusem rezervările la Hotel Golden Tulip Times, un hotel din Bucureşti amplasat în centru. Oaspeţii noştri erau membrii conducerii celui mai important partener al firmei, așa că a trebuit să aleg un amplasament cu arhitectură deosebită, spațiu generos şi servicii demne de o întâlnire de grad înalt. Eram sigură că am făcut alegerea cea mai bună.

intrare_zpse3qtm6zc

Înainte de sosirea lor, am mai verificat o dată programul pe care îl pregătisem pentru următoarele patru zile:

Ziua 1

15:00 Preluarea oaspeţilor de la aeroport (de care s-a ocupat tot Hotel Golden Tulip Times)

17:00 Cazarea invitaţilor

18:00 Briefing – prezentarea Centrului de Conferinţe de la etajul 9 al hotelului, Sala de Conferinţe Panorama, unde vor avea loc întâlnirile, programul pentru următoarele trei zile, cocktail de bun venit.

19:00 Cina la restaurantul Good Old Times din cadrul hotelului.

Ziua 2

07:30 Micul dejun

09:00 Întâlnire în sala de conferinţe şi prezentarea ofertei. Startul şedinţelor de negociere.

13:00 Masa de prânz

14:00 Continuarea discuţiilor

18:00 Concluziile după prima zi de negociere

19:00 Cina

Ziua 3

07:30 Micul dejun

09:00 Întâlnire în sala de conferinţe, încheierea negocierii, semnarea contractului

13:00 Masa de prânz

14:00 Turul oraşului (pus la dispoziţie de către hotel) şi timp liber

20:00 Petrecere în restaurantul hotelului

Ziua 4

07:30 Micul dejun

10:00 Conducerea oaspeţilor la aeroport

Pregătisem totul în cel mai mic detaliu şi eram foarte mândră de alegerile făcute. Ştiam că oricare ar fi fost rezultatul întâlnirii, oaspeţii noştri îşi vor aminti multă vreme de vizita în Bucureşti.

Pentru ședințele de negociere, am ales o sală cu vedere panoramică şi lumină naturală. A fost o alegere ideală pentru că mulți dintre invitați erau străini şi își odihneau ochii şi mintea privind panorama oraşului şi Casa Poporului.

Restaurantul Good Old Times, de la mezanin, le-a oferit, în decorul minimalist, intimitatea de care avea nevoie un eveniment de afaceri şi un meniu atent selecţionat având la bază principiul “mâncare pentru suflet”.

skyline_zpsjhq6157x

Cocktail-urile și cafeaua, discuţiile relaxante dintre întâlniri (care ştiti și voi că de cele mai multe ori sunt mai importante decât negocierea în sine), le-am servit în cafeneaua hotelului, la parter. Toată lumea a lăudat profesionalismul personalului de acolo.

header-3_zpsphvson7u

În cea de-a treia zi am avut în program un tur al orașului. Deşi treceam zilnic pe lângă Arcul de Triumf parcă acum mi s-a părut grandios şi absolut impresionant. Totul a fost perfect pus la punct şi a decurs conform planurilor.

După turul oraşului invitaţii s-au relaxat în Skyline Club de la etajul 10 al hotelului. După o tură de Bucureşti e minunat să il poţi privi ” de sus” şi la propriu şi la figurat. 🙂

cupola2_zps0rjzj9b8

Negocierea a avut rezultatul așteptat, am semnat un contract foarte important, care aduce multe avantaje de ambele părți. Pentru a sărbători, am organizat în ultima seară o petrecere foarte cochetă. Invitaţii s-au simţit perfect și chiar am legat prietenii.

Cel mai mult m-am apropiat de Directorul General al firmei partenere, o doamnă foarte fină şi elegantă. Era însărcinată în ultima lună şi venise special pentru acest eveniment corporate. Familia ei deținea firma şi pentru că urma să aibă o perioadă de  maternitate, a vrut să lase toate lucrurile terminate. Îmi povestea că își dorește să revină în București cu soțul şi copilaşul care avea să vină pe lume pentru că i-a plăcut foarte mult.

Stand de vorbă, a început să aibă contracții. Nu am crezut că sarcina ei a ajuns la final însă am chemat ambulanţa şi, două ore mai târziu, a devenit mama unei fetiţe de nota 10.

Petrecerea a continuat şi în acest spirit, iar colegii ei au făcut glume spunând că naşterea fetiţei este semn de bun augur pentru contractul proaspăt semnat. Așa şi este. Firmele colaborează foarte bine, iar eu cu doamna director ținem legătura. Ne-am vizitat de câteva ori și deși fetițele noastre sunt de vârste diferite, se pare că se plac.

Au fost niște zile frumoase din care am învățat multe lucruri şi m-am ales și cu prieteni de suflet!

Cu drag, Mămica Mariei.

Acest articol a fost scris pentru a participa la Proba nr.11 din cadrul Competiţiei Spring SuperBlog 2016.

Punctaj – 90 puncte

Advertisements

One thought on “Negociere cu final neaşteptat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s