Maşina mea cu aer… de vedetă

Tocuri cui și mers de felină. Eram tare mândră de mine când am coborât din scara blocului. Lăsam o dâră de parfum scump în urmă, pantofii roşii mi se potriveau perfect iar trench-ul alb parcă era turnat pe mine. Mă simțeam plină de energie iar părul meu lung şi brunet cu bucle grele adia în bătaia vântului.

Am scos cheile şi cu o finețe pe care doar femeile puternice o pot avea, am urcat în maşină. Mi-am aranjat puțin oglinda, mi-am privit genele seducătoare, machiajul impecabil şi am pornit.

Întotdeauna dau drumul la muzică imediat după ce pornesc maşina. Mă relaxează și parcă timpul trece mai uşor. Fredonam o melodie veche, străină, când a început să se aburească geamul. Ştiti şi voi că femeile nu se gândesc la poziţia retrovizoarelor, ștergătoare sau fază scurtă când se urcă în mașină, însă când apare o problemă, trebuie rezolvată. Am dat drumul la aer condiționat, am reglat pe dezaburire şi deodată parfumul meu scump nu mai părea așa grozav.

Zâmbetul a început să îmi dispară de pe chip şi muzica nu mai era cea potrivită. Am continuat să conduc până la destinație pentru că nu-mi puteam lăsa iubitul (actual soț) să aștepte, dar toată încântarea mea de până atunci se stinsese.

Cand am ajuns, mi-am zis oful şi iubitul meu a zâmbit, m-a luat în brațe şi mi-a zis că sunt frumoasă. A fost frumos din partea lui însă eu nu mă mai simţeam aşa… aveam mintea ocupată deoarece credeam că se stricase ceva la mașină. Mi-a explicat că maşina nu are nici o problemă şi că e normal ca, primăvara, să facem o igienizare a instalaţiei de aer condiţionat.

10525757_666288356788272_6610310748082255857_n_zpseyr2ga9n

Ei, hai că pe asta nu o ştiam. Aşa am realizat că, aşa cum noi, femeile, primăvara ne punem pe slăbit, avem mai mare grijă de păr şi machiaj, şi bărbaţii au grija lor – maşina.

De data asta m-am pus pe documentat şi zic să vă spun şi vouă pentru ca sunt chestii care iau parte la menţinerea sănătăţii voastre şi a confortului.

Habar nu am avut, până atunci că, periodic, la 12-24 de luni, este recomandată şi necesară, o igienizare a instalaţiei de aer condiţionat pentru că umezeala permite dezvoltarea mucegaiului şi a bacteriilor care pot degaja un miros neplăcut în maşină. Această igienizare presupune o procedură simplă de introducere a unui agent special de tip aerosol care circula de-a lungul instalaţiei, igienizând-o şi eliminând mirosurile. Tot periodic, instalaţia trebuie realimentată cu freon pentru ca atunci când e foarte cald afară, să avem confortul si temperatura dorită în maşină.

1910261_666288296788278_8931535554379460523_n_zpsepy3bmdk

După ce m-am documentat despre procedurile ce trebuiesc urmate, am început să caut şi profesioniştii care să aibă grijă de maşinuţa mea.

La vremea aceea, locuiam în Bucureşti, eram la începutul relaţiei cu actualul meu soţ şi aveam o maşină la care ţineam foarte mult. Deşi el se pricepe la maşini, am preferat sa iau problema în propriile mâini.

Mi-am dorit ca buclele mele sa işi păstreze adierea suavă… nu de alta dar, ţinând cont de faptul că investesc destul în balsam, uleiuri, măşti şi alte produse de styling, ar fi fost păcat să stric totul cu o simplă plimbare cu maşina. Şi pentru ca parfumul meu să persiste şi să nu işi schimbe mirosul sau sa împrumute cine ştie ce izuri, am apelat la http://www.freon-auto.com.

10523527_666288293454945_4489560080031860948_n_zpsxhaknqkr

De ce i-am ales pe ei? Din 6 motive:

preţ încărcare freon foarte bun – unde mai pui că folosesc agent refrigerant R134A (m-am documentat şi am aflat că ar fi cel mai bun)

– lucrează profesionist şi rapid

– oferă consultanţă gratuită cu privire la tipul de freon, cantitatea/calitatea freonului potrivit tipului de maşină – adică deschid ochii necunoscătoarelor şi necunoscătorilor ca mine :).

– folosesc aparatură profesională pentru încărcare freon

– vin la domiciliu cu tot ce le trebuie pentru reîncărcare freon şi igienizare aer condiţionat auto, chiar şi în regim de urgenţă. Nu trebuie să te rătăceşti prin Bucureşti sau să înfrunţi traficul. Cum ar fi să nu ai aer condiţionat sau să miroasă a mucegai în maşină, iar tu să stai blocat în trafic căutând service-ul auto? Nu e o imagine prea draguţă.

– oferă reduceri şi au pachete complete care includ toate operaţiunile necesare igienizării şi alimentării instalaţiei de aer condiţionat.

Parfumul se simte, buclele rămân proaspete, iar maşinuţa mea are parte, in fiecare primăvară, de o şedinţă de împrospătare ca la salon.

Cu drag, Mămica Mariei.

Acest articol a fost redactat, pe răcoare, pentru proba nr.8 din Competiţia Spring SuperBlog 2016.

Punctaj – 88 puncte

Advertisements

3 thoughts on “Maşina mea cu aer… de vedetă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s