Egg-Muffin Breakfast

Le-am numit asa chiar daca pot fi mancate si la pranz.
Ma tot gandeam ce sa mai gatesc si mi-am adus aminte de o reteta pe care am vazut-o intr-un filmulet acum ceva vreme. Asa ca m-am pus pe gatit.
E usor si gustos…

Ingrediente:
– 5 oua
– o jumatate de ardei gras kapia
– o jumatate de ardei gras galben
– un borcan de ciuperci taiate
– branza telemea nu foarte sarata
– ulei de masline
Asta am folosit eu. Se mai poate adauga cascaval, sunca sau ce va mai place. Eu am ales varianta asta pentru ca i-am dat si Mariei, iar ea nu mananca preparate din carne gen sunca si, desi cascavalul ii place, m-am gandit sa nu fie prea multa grasime dat fiind faptul ca am pus deja telemea.

Mod de preparare:
Porniti aragazul pentru ca acesta sa fie deja cald atunci cand veti baga tava.
Tocati ardeii si taiati cubulete branza. Ouale le puneti intr-un bol si le bateti cat mai bine.
Intr-o tava pentru briose ( eu am o tava teflonata pentru 12 briose dar care nu este foarte adanca) puneti putin ulei de masline si intindeti pe intreaga adancitura. Apoi puneti cate putin din ingredientele maruntite – ardeii, branza si ciupercile.
Peste ele, turnati ouale batute, aproximativ egal, in fiecare forma.
Bagati la cuptor si coaceti cam 20-30 de minute. Nu stiu exact temperatura pentru ca eu am cuptor clasic si nu stiu ce temperatura se formeaza in interior.
Pofta buna!
Cu drag, Mamica Mariei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s